Aalst Dermatology Clinic

Aalst Dermatology Clinic

Leopoldlaan 43 - 9300 Aalst

Tel: 053/78.18.99

Specifieke zorgen

  1. PUVA en UVB narrowband
    Enkele huid aandoeningen noodzaken de toediening van ultraviolet A of B enkele malen per week. Dit kan best vergeleken worden met een zonnebank waarin men recht staat gedurende een korte periode (soms na inname van specifieke medicatie).
  2. Dermatochirurgische verwijdering van een huidletsel of huidtumor.
    Na lokale verdoving (u hoeft niet nuchter te zijn) wordt een letsel weggenomen, in 1 of meerdere lagen gehecht en dan wordt het stukje doorgestuurd naar een laboratorium voor verder onderzoek. Een enkele maal is het te verwijderen gebied vrij uitgebreid of is de methode meer technisch en dan dient deze procedure door één van onze artsen, uitgevoerd te worden in een ziekenhuis. Dit is ook een ambulante procedure en vereist geen ziekenhuisverblijf.
  3. Cryotherapie
    Hierbij wordt een of meerdere huidletsels aangestipt met een wattenstaafje gedrenkt in vloeibare stikstof
  4. Laserbehandeling
    Laserbehandelingen: wij beschikken over de nieuwste en krachtigste lasers in hun soort: Nd/YAG 1064 nm en KTP 532 nm, ULtrapulse CO2 laser, gefractioneerde CO2 laser en Light Sheer Diode laser. Hiermee kunnen de volgende huidafwijkingen behandeld worden:
    1. Abnormale bloedvaten: couperose (rode wangen), wijnvlekken, spataders, spider naevi (rode puntjes)
    2. Pigmentvlekken: ouderdomssproeten
    3. Littekens
    4. Huidveroudering: rimpels
    5. Goedaardige huidgezwellen
    6. Definitief ontharen
  5. Overmatig zweten
    Patiënten die fors zweten in de oksels, maar ook in de bilnaad, de liezen of op de schedel kunnen geholpen worden met inspuitingen. Hierbij wordt een grote dosis van een bepaald medicijn door middel van vrijwel pijnloze injecties toegediend. Dit dient herhaald te worden om de 5 à 7 maand. Deze behandeling wordt niet door het ziekenfonds terugbetaald.
  6. Spataders
    Bij spataders maken we onderscheid tussen de kleine blauwpaarse “gesprongen” aders (Besenreisen) en de grote spataders. De kleine spataders kunnen met laserbehandeling of met sclerotherapie (“droogspuiten”) behandeld worden. De grote spataders worden met sclerotherapie behandeld of chirurgisch verwijderd. Meestal is hierbij aanvullend echografisch onderzoek nodig om te bepalen welke behandeling meest aangewezen is.